Служители на РИМ – Габрово участваха в обучителен семинар на Национален център „Музейно училище“

На 29 и 30 ноември Национален център „Музейно училище“ проведе обучителен семинар по националната програма на МОН „Осигуряване на съвременна образователна среда“. Организатори на събитието бяха Национален музей на образованието и Регионално управление на образованието – Габрово в партньорство със Софийски университет „Св. Климент Охридски” и Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий“.

Форумът се проведе в два модула – „Музеите като образователна среда“ и „Музейният наратив – посредник между музея и училището“ с лектори: проф. д-р Пламен Митев от СУ; доц. д-р Николай Кънев, проф. д-р Андрей Андреев и доц. д-р Петя Събева от ВТУ.

В семинара се включиха музейни специалисти и преподаватели от Габрово, София, Пловдив, Варна, Русе, Асеновград, Ловеч, Калофер, Елена, Кула и други градове в страната.

Служителите на РИМ – Габрово Радослава Балевска – гл. уредник и Ива Йонкова – екскурзовод, имаха възможност да представят помагалото, създадено по проект „Неформално образование в ревитализирана музейна среда“ и разнообразните занимания за деца и ученици, които предлага институцията.