Игра-пъзел „Открий съкровището“, 17 май 2017 г.

Ученици от IIIв клас при Основно училище „Неофит Рилски“ посетиха Регионален исторически музей – Габрово в рамките на извънкласните дейности по проект „Общувам и играя без агресия“, реализиран от сдружение SOS Детски селища България с подкрепата на Райфайзенбанк България и взеха участие в играта-пъзел „Открий съкровището“.

Учениците разгледаха експозиция „Габрово и габровци“, проследяваща развитието на град Габрово от неговото основаване до наши дни и експозицията „Градище“, посветена на едноименната късноантична крепост, намираща се в околностите на града. Придобитите в музея знания им помогнаха успешно да отговорят на въпросите от играта и да открият скритите части на историческия пъзел.

Във втората част на тяхното посещение учениците взеха участие в ателие за работа с деца на тема „Карнавални маски“. Ателието бе изцяло посветено на празника на град Габрово и ежегодния карнавал в града. Децата показаха творческите си способности, оцветявайки пъстри карнавални маски. За добрата си работа всички получиха грамоти и балони.