Лятна занималня 2024 в новата образователна зала на Регионален исторически музей – Габрово

За поредна година Регионален исторически музей – Габрово се включи в организираните от Община Габрово летни занимални за учениците от начален етап на обучение.

Този път занятията с малчуганите се провеждат в новата образователна зала на Регионалния исторически музей, която предлага повече възможности за учене чрез участие, преживяване и забавления. Центърът е оборудван с интерактивен монитор със софтуер за бяла дъска и цял куп интересни образователни игри.

Началото поставиха учениците от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, които за първи път изпробваха екрана. В следващите дни през детския център минаха възпитаници на ОУ „Ран Босилек“, ОУ „Неофит Рилски“ и СУ „Райчо Каролев“.

Първата седмица от занималните беше посветена на габровския сокай и сокайни шевици. С интерес децата гледаха видео с възстановка на сокайно забраждане и имаха възможност да оцветят модели на шевици. В истинско забавление се превръщаше играта с реденето на пъзели на интерактивния монитор, а за да е още по-вълнуващо имаше и състезателен елемент – кой по-бързо ще се справи в подреждането на детайлите от картината на Иван Мърквичка „Жена със сокай от Боженци“ и сокайна шевица, която е била притежание на габровския краевед Илия Габровски.

Продължаваме нашите занимания и следващата седмица!