Музикален празник „С песен на сърцето“ 2015 г.

МУЗИКАЛЕН ПРАЗНИК „С ПЕСЕН НА СЪРЦЕТО”

27 юни 2015 година

Регионален исторически музей – Габрово организира за шести път музикален празник „С песен на сърцето”, посветен на старата градска песен, в който участват вокални групи от цялата страна. На 27 юни 2015 година от 10.00 часа пред площада на Дечкова къща габровци и гостите на града ще имат възможност да чуят изпълненията на самодейни състави от гр.Плевен, гр.Стара Загора, гр.Трявна, с. Царева ливада, с. Арбанаси, община В. Търново, гр. Дряново, с. Хаджидимитрово, община Казанлък, област Стара Загора, с. Лешница, община Ловеч. Активни участници са и читалищата на територията на Община Габрово, чиито изпълнители са не само от Габрово, но и от близките села – Борики, Гарвани, Поповци, Кметовци.

Музикалният празник „С песен на сърцето” се организира от Регионален исторически музей – Габрово на площада пред Дечкова къща. Събитието е част от инициативите на институцията за популяризиране на градските традиции и постоянната експозиция „Градски бит от края на ХIX до 40-те години на XX век”. Габровци и гостите на града ще се насладят на изпълненията на 18 вокални групи и трима индивидуални изпълнители.

Музикалният празник няма конкурсен характер, но има за цел да напомни за един позабравен музикален жанр – старата градска песен.

plakat2015_679x960