За девета поредна година РИМ – Габрово се включи в организираната от Община Габрово Лятна занималня

За девета поредна година Регионален исторически музей – Габрово се включи в организираната от Община Габрово Лятна занималня за учениците от начална образователна степен.

Поради продължаващите ремонтни дейности в основната музейна сграда, за трета година заниманията ще се провеждат в музеен обект „Дечкова къща“.

Началото поставихме днес с две групи от ОУ „Неофит Рилски“. В експозицията малките посетители имаха възможност да видят какви промени настъпват в бита на габровци в края на XIX и началото на XX век. Беседата и срещата с музейните експонати им помогнаха в работата с образователните помагала, създадени по проекта на РИМ – Габрово „Неформално образование в ревитализирана музейна среда“, финансиран от Министерство на културата.

„Открийте разликите“, „Имало едно време и днес“, „Дойдох, видях, подредих“, бяха само част от задачките, с които трябваше да се справят, залагайки на своята памет, наблюдателност и ориентация. Най-забавната част за всички беше темата „Моден салон“, която провокира творческите им заложби, а ние забелязахме в много от тях потенциала на бъдещи дизайнери.

Продължаваме и утре с още две групи от същото училище!