Над 500 деца посетиха РИМ – Габрово по време на Летните занимания, организирани от Община Габрово

За 5 поредна година Регионален исторически музей – Габрово се включи в организираните от Община Габрово Летни занимания за учениците от начална образователна степен.

В рамките на тази полезна за децата и за техните родители инициатива, през месец юни музея посетиха над 500 ученици от 8 габровски учебни заведения. Музейните служители им предложиха разнообразни тематични задачи и приложни ателиетата, които провокираха техните творчески способности, сръчност, остроумие и любознателност.

Децата изработваха музейни бележници, правиха цветни апликации на централната фасада на храм „Успение на Пресвета Богородица“, оцветяваха и писаха във ваканционни дневничета, влизаха в ролята на писатели и по зададени думички съчиняваха и илюстрираха своя приказка, майсториха фигури на дервентджии, заплитаха гайтани, редиха цветни мозайки, решаваха кръстословици, играха на „скални катерачи“ и научаваха нови неща за историята на родния си град по време на екскурзоводните обиколки в постоянната експозиция „Габрово и габровци“.