17 занятия се проведоха в музеен обект „Дечкова къща“ по време на Лятна занималня 2023

За десета поредна година Регионален исторически музей – Габрово се включи в организираната от Община Габрово Лятна занималня за учениците от начална образователна степен.

По време на тази полезна инициатива, през месец юни в музеен обект „Дечкова къща“ бяха проведени 17 занимания, в които се включиха 326 участници от 7 учебни заведения.

Децата с интерес разглеждаха как са изглеждали домовете на заможните габровци в края на XIX и началото на XX век, как са се обличали и с какви аксесоари са допълвали официалните си дрехи.

Една част от тях провериха новите си знания и се забавляваха с игрите в образователното помагало, създадено по проекта на РИМ – Габрово „Неформално образование в ревитализирана музейна среда“, финансиран от Министерство на културата.

Други вложиха творчество и въображение в пресъздаването на градската мода от преди столетие в творческата задача „Моден салон“.

Много смях и емоции имаше и с най-новата ни игра „Експоната отгатни!“. Децата трябваше да проявят остроумие и импровизаторски умения и с помощта само на жестове и звуци да обяснят предмет от експозицията, написан на листче.

Щастливо лято, скъпи малки приятели!

Благодарим за усмивките и милите думи на тръгване!

До нови, вълнуващи срещи!