18 занятия в образователната зала на Регионален исторически музей – Габрово

С първите дни от лятото приключи единадесетата Лятна занималня, организирана от Община Габрово за учениците от начален етап в местните училища.

В новата образователна зала в сградата на музея, оборудвана с интерактивен монитор, който предоставя много нови възможности за учене и забавление, се проведоха общо 18 занятия. В тях се включиха 367 деца от 8 училища в града. Пред тях представихме пет теми, посветени на традиционния за нашия край накит сокай, на видни габровски личности от Възраждането и следосвобожденските години. Сред темите беше и изпълненият с традиции и мистика празник на билките – Еньовден. Внимание обърнахме и на 200 годишния Буквар с различни поучения, оригинал от който се съхранява във Фонда на музея.

Учениците проявиха своите съобразителност и състезателен дух при сглобяването на пъзели, творчество и старание при оцветяването на сокайни шевици и изработването на информационни табла, знания – при решаването на задачи и главоблъсканици. Работиха самостоятелно или в екип, а резултатът – успешно представяне.

Весела ваканция и щастливо лято на всички учители и малчугани!

И до нови срещи!