Над 200 участника в десетото издание на Националния музикален фестивал „С песен на сърцето“

 

В събота, 22 юни, от 10.00 часа пред Дечковата къща ще бъде дадено началото на десетото юбилейно издание на Националния музикален фестивал „С песен на сърцето“, посветен на старата градска песен.

Тази година в него ще се изявят над 200 участника от 21 състава. Наред с груповите изпълнения габровци и гостите на града ще могат да се насладят на 5 индивидуални изпълнители и 4 дуета. В събитието ще вземат участие формации от Габрово, Трявна, Севлиево, Дряново, Велико Търново, Лясковец, Свищов, Горна Оряховица, Царева ливада, Арбанаси, Тервел, Исперих, Плевенско, Сливенско, Шуменско, Казанлъшко и др.

За първи път фестивалът ще бъде с конкурсен характер, а журито освен музикалните способности на изпълнителите, тяхната артистичност и атрактивност, ще оценява краеведската и музиковедска стойност на репертоара.

Народът е казал „Който пее, зло не мисли“, а ние с усмивка добавяме – и не остарява! Заповядайте в съботния ден пред Дечковата къща, за да видите и чуете лиричната и хумористична страна, която имат старите градски песни и да се докоснете до емоцията на всички, които я носят в сърцата си.