Образователна програма в Регионален исторически музей – Габрово за месец март

Образователно-приложните занимания, организирани от Регионален исторически музей – Габрово, продължават през месец март с темите: „Габрово и габровци в Руско-Турската Освободителна война 1877-1878 г.“ за периода 1 – 29 март и „С обич за мама“ от 1 до 8 март.

Първата тема е посветена на 141 години от Освобождението на България и приноса на габровци, както за развоя на военните действия, така и за осигуряването на защитен тил. Урокът ще премине под формата на мултимедийна презентация, с текстове, илюстрирани с документи и снимки. След теоретичната част, участниците ще могат да разгледат културни ценности, свързани с темата, в постоянната експозиция на музея.

Приложното ателие „С обич за мама“ е подходящо за ученици от начална образователна степен. В него децата ще се запознаят с историята на Международния ден на жената и ще имат възможност да изработят триизмерна картичка с цветя.

Занятията ще се провеждат в сградата на музея на ул. „Николаевска“ № 10 с предварително записване на тел. 066 809 767З.

Посетителски билет – 2 лв.

Освен двете тематични занимания, РИМ – Габрово целогодишно предлага образователната игра „Открий съкровището“.

До 22 март може да бъде видяна и гостуващата фотографска изложба „И днес йощ Балканът…“ на Национален парк-музей „Шипка – Бузлуджа“.