Изложба „Коледни чудеса“ бе открита в РИМ – Габрово

На 14 декември в Изложбената зала на Регионален исторически музей – Габрово бе открита изложба „Коледни чудеса“. В изложбата, която е част от ежегодните представяния на детско творчество в навечерието на коледните и новогодишните празници, са показани творби на възпитаниците на детските школи „Енкаустика” и „Приложни изкуства”.

Изложбата бе открита от ръководителите на двете детски школи – Румен Трифонов, ръководител на Детска школа „Енкаустика“ и Мариана Трифонова – Детска школа „Приложни забавления“.

Приветствено слово произнеса Красимира Чолакова, директор на Регионален исторически музей – Габрово, която поздрави ръководителите на детските школи и всички участници и изказа пожелания за продължаване на дългогодишното им сътрудничество с културната институция.

В залата присъстваха и голяма част от младите автори, които имаха възможността лично да представят своите творби на посетителите.

Изложбата „Коледни чудеса“ може да бъде посетена в периода 14.12.2018 – 09.01.2019 г. в Регионален исторически музей – Габрово, ул. „Николаевска“ 10.