Международна научноприложна конференция „Регионално развитие, културни коридори и медии“, 7-9 септември 2023 година

Регионален исторически музей – Габрово Ви кани на Международна научноприложна конференция „Регионално развитие, културни коридори и медии“. Научният форум, в който партньори са РИМ – Габрово и Технически университет – Габрово, е организиран от в. „Росица“ и ще се проведе в периода 7-9 септември 2023 година в сградата на Община Севлиево.

Община Севлиево. Снимка: Минчо Тодоров.

Форумът е посветен на 135 години от издаването на регионален вестник „Росица“, 155 години от рождението на Мара Белчева и 120 години от рождението на Фани Попова-Мутафова. Конференцията се провежда под патронажа на Министерство на културата на Република България, д-р Иван Иванов – кмет на Община Севлиево и Таня Христова – кмет на Община Габрово, с подкрепата на Областна администрация – Габрово.

Заседанията ще се организират в една пленарна и две основни сесии: „Регионално развитие и културни коридори“ и „Регионално развитие и медии“. Докладите от конференцията ще се публикуват в научен сборник, издание на Технически университет – Габрово и Регионален исторически музей – Габрово.

Заповядайте!

Програма за конференцията можете да изтеглите от тук: programa_sevlievo.pdf