Приключи първият етап от онлайн конкурса за рецитиране на стихотворение, посветено на Васил Левски. Следва гласуване във Фейсбук

На 19 февруари приключи първият етап от онлайн конкурса за рецитиране на стихотворение, посветено на Васил Левски. На електронната поща на РИМ – Габрово бяха изпратени 43 видеозаписа на участници от 4 до 13 години.

Конкурсът беше насочен към децата от габровските детски и учебни заведения, но за наша приятна изненада в него се включиха участници от Габрово, Бургас, Варна, Каварна, Петрич, Силистра, Шумен и българчета, посещаващи Неделно училище „Княз Борис I“ в гр. Аахен, Германия, както и ученици от Българско културно-просветено училище „Паисий Хилендарски“, гр. Памплона, Испания.

Вторият етап от надпреварата ще премине във Фесбук страницата на музея – Регионален исторически музей Габрово, където ще бъдат публикувани всички видеозаписи. Изпълненията, които получат най-голям брой харесвания в периода 21 – 28.02.2023 г., ще бъдат отличени с предметна награда, а останалите ще получат грамота за участие в конкурса. При равен брой гласувания РИМ – Габрово запазва правото си да излъчи победител, като следва критериите за цялост на рецитираното произведение, изразителност и въздействие на изпълнението.

ВРЪЧВАНЕТО НА ГРАМОТИТЕ И НАГРАДИТЕ ЩЕ СЕ СЪСТОИ НА 6 МАРТ ОТ 17.00 Ч. В МУЗЕЕН ОБЕКТ „ДЕЧКОВА КЪЩА“.