„ЛЪВСКИЙ СКОК КЪМ ВЕЧНОСТТА“
ДЕТСКИ ОНЛАЙН КОНКУРС ЗА РЕЦИТИРАНЕ НА СТИХОТВОРЕНИЕ, ПОСВЕТЕНО НА ВАСИЛ ЛЕВСКИ

От година на година и от век на век българският народ пази и предава образа и великото дело на Апостола на Свободата Васил Левски. За него са писани стихотворения и разкази от много автори – както негови съвременници, така и наши. Съхранявани и предавани от поколение на поколение са песни и легенди, описващи моменти от живота му.

За да привлече вниманието на децата към поезията, посветена на великия българин, и по повод 150-годишнината от гибелта на Апостола, Регионален исторически музей – Габрово обявява онлайн конкурс за рецитиране на стихотворение на български автори, посветено на Васил Левски.

В надпреварата могат да се включат деца от подготвителните групи на детските градини (4 – 7 години), ученици от началния (I – IV клас) и прогимназиалния (V – VII клас) етап на образование в габровските училища.

За участие в конкурса е необходимо родителите или учителите на участниците да изпратят видеозапис на изпълнение на стихотворение по избор, посветено на Васил Левски, на електронна поща: museum_gabrovo@abv.bg. Електронното съобщение трябва да съдържа следната информация:

– име и възраст на участника;

– име на родителя или институцията и ръководителя, които представят участника;

– телефон за връзка;

– заглавие и автора на творбата.

Крайният срок за изпращане на видеозаписите е 19.02.2023 г. включително.

С участието си в конкурса, кандидатите и техните родители дават своето съгласие за публикуване на материалите!

След изтичането на срока за участие, получените видеа ще бъдат публикувани на фейсбук страницата – Регионален исторически музей Габрово. Изпълненията от всяка възрастова група, които получат най-голям брой харесвания в периода 20 – 28.02.2023 г. ще бъдат отличени с предметна награда, а останалите ще получат грамота за участие в конкурса. При равен брой гласувания РИМ – Габрово запазва правото си да излъчи победител, като следва критериите за цялост на рецитираното произведение, изразителност и въздействие на изпълнението.

ВРЪЧВАНЕТО НА ГРАМОТИТЕ И НАГРАДИТЕ ЩЕ СЕ СЪСТОИ НА 6 МАРТ ОТ 17.00 Ч. В МУЗЕЕН ОБЕКТ „ДЕЧКОВА КЪЩА“.

За допълнителна информация може да се свържете с нас на посочената по-горе електронна поща.

НЕКА ЗАЕДНО ОТДАДЕМ СВОЯТА ПОЧИТ КЪМ ПАМЕТТА И ДЕЛОТО НА ВАСИЛ ЛЕВСКИ!

 

От екипа на РИМ – Габрово