Регионален исторически музей – Габрово стана партньор на независимата образователна платформа Know-How Show-How

Ще се учим докато създаваме! Регионален исторически музей – Габрово е съ-участник на независимата образователна платформа Know-How Show-How. Програмата ни се състои от работилници, водени от международни дизайнери и творци, и публична програма с лекции, презентации и дискусии. Творческата работилница ще се проведе от 18 до 26 юли в читалище “Будителите”, а нейната цел е създаване на дизайн на обекти в градска среда.

Христинка Шепелева – главен уредник в музея, ще се включи с разказ за Шести участък и Дечковата къща. За записалите се участници в работилницата ще има интересни, малко известни и любопитни истории за това притегателно място. Участието ни продължава през целия период и ще ви държим в течение какво се случва и какви ще са резултатите от нашата работа.

Събитието е организирано в рамките на инициативата „10 дни култура в Шести участък“ на Студио Комплект и Община Габрово по проект „Креативни индустрии за нови градски икономики в Дунавския регион“ (CINEMA). Повече информация за събитието вижте тук: https://www.facebook.com/events/1002112657155836/